Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’a Gerçekleştirilen Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’ı 06.11.2017 Pazartesi günü makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Sayın Akdağ’a AFAD’ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) sorumluluğunda bulunan geçici koruma altındaki kişilerin reçetelerinin karşılanması hususunda meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar aktarıldı.

Görüşmede, SGK ile bağıtlanan Protokol’ün 7.18 Maddesinde yer alan AFAD, SGK ve TEB arasında imzalanacak ortak Protokol’ün imzalanması ve vakit kaybetmeksizin yürürlüğe girmesi talebimiz iletildi. Talebimizi dikkatle dinleyen Sayın Başbakan Yardımcısı, ortak Protokol’ün vakit kaybetmeden imzalanabilmesi hususunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ile görüşme gerçekleştirerek gerekli adımların atılacağını ve AFAD-SGK-TEB Protokolünün en yakın zamanda imzalanacağını bildirdi.