41’inci Dönem Merkez Heyeti 8. Başkanlar Danışma Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, 41’inci Dönem Merkez Heyeti 8. Başkanlar Danışma Kurulu’nu gerçekleştirmek üzere 3 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da bir araya geldi. Toplantının gündemini; Rekabet Kurumu tarafından Türk Eczacıları Birliği’ne açılan soruşturma, kan ürünlerinin hastanelerden verilmesi konusunun eczacılık uygulamalarına yansımaları, bazı ilaçların kamu kurum ıskontosunun artırılması ve bazılarının da geri ödeme listesinden çıkartılması konuları oluşturdu.

Toplantının açılış konuşmasını, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumuyla devam etti. Üney, sunumunda toplantı gündeminde yer alan konulara ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.

Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticilerinin görüş ve önerilerini aktarması ile devam eden toplantının sonunda Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticilerinin katılımı ile “kan ürünleri” konulu basın toplantısı düzenlendi.