ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ (HASSAS TERAZİLER) PERİYODİK MUAYENELERİ HAKKINDA

Meslektaşlarımızın Dikkatine;

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında, eczanelerde bulunan hassas terazi ve gram takımlarının muayenelerinin iki senede bir yapılması gerekmektedir. Bu suretle, söz konusu cihazlarının muayenesini 2018 yılında yaptırmış olan eczanelerimizin 2020 yılında tekrar muayene yaptırması gerekmektedir.

Odamız bu yıl hassas terazilerin yerinde muayenesi için yetkili bir firma ile anlaşma yapmıştır. Eczacılarımızın, Ek-1'de bulunan Hizmet Talep Formunu doldurması, çıktısını alarak eczacı tarafından eczane kaşesi ve ıslak imza ile imzalaması ve en geç 22 Şubat 2020 Cumartesi günü mesai bitimine kadar odamıza teslim etmesi gerekmektedir.

Hassas Teraziler için odamızın anlaşmış olduğu yetkili muayene servisi eczanelere bizzat gelerek kalibrasyonu yapacağından, kalibrasyon ücreti servis eczaneye geldiğinde peşin olarak ödenecektir.

Gram ve kütlelerin muayene için TSE’ye gönderim sürecinin ne şekilde yürütüleceği konusunda, TSE ile Türk Eczacıları Birliği görüşme yapmış olup, bu sürecin henüz planlanma aşamasında olduğu ve bu konuda ayrıca bir bilgilendirme yapılacağı bilgisi alınmıştır.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere idari para cezası verileceği belirlenmiş olduğundan, meslektaşlarımızın konu hakkında azami dikkat göstermesi önemlidir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası

HİZMET TALEP FORMU