2020- 2021 Yılı Yaşam Boyu Onur ve Değer Katan Eczacı Ödülleri Sahiplerini Buldu

2020 – 2021 Yılı Yaşam Boyu Onur ve Değer Katan Eczacı Ödülleri Sahiplerini Buldu

25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında düzenlenen tören ile Değer Katan Eczacı Ödülleri ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri, sahiplerine takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Avni Uygar Seyhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Kurum Başkanı Cevdet Ceylan, Ankara SGK İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, Türk Eczacıları Birliği önceki dönem Merkez Heyeti Üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri,  meslek örgütlerinin yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve Birim Kooperatifleri Başkan ve Yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve eczacı katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, konuşmasında “Bu yıl Birliğimizin 65’inci yılı. Dönüp baktığımızda emekle, azimle, mücadeleyle, kıvanç ve tasada birlik olmanın verdiği güçle yazılmış bir tarihimiz var. Bugüne kadar mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına her ne başarı elde etmişsek işte bu Birlik’le olmanın gücüne inandığımız içindir. 25 Eylül’ün 2009’unda ev sahipliğini yaptığımız FIP Kongresi’nde Dünya Eczacılar Günü olarak kabulü Birliğimizin başarısıdır ve asla unutulmayacak bir tarih sayfasıdır. İşte biz eczacılar, yarınlar da yine Birlikle ve Birlikte başaracağız; geleceğimizi birlikle ve birlikte kuracağız” ifadelerine yer verdi.

Yaşam Boyu Onur Ödülü - 2020

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu