LÖSEV "Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı"

   Değerli Meslektaşlarımız,

   Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan gelen yazı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

                                                                        9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası

                                                                                     Yönetim Kurulu


 

   Değerli Gönüllümüz;

   Her yıl Eylül ayında küresel ölçekte gündeme alınan Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı, Türkiye'de ve dünyada kanserden etkilenen çocukları ve ergenleri hatırlama zamanıdır. Pandemi sırasında bile, çocukluk çağı kanserleri, dünyadaki çocuklar için hastalık kaynaklı ölümlerin bir numaralı nedeni olmaya devam etmiştir.

   Çocukluk çağı kanseri önemli bir halk sağlığı ve toplumsal bir sorundur. Bu nedenle herkes, çocukluk çağı kanserinin keskin gerçeği hakkında bilgilendirilmelidir. Dünyada her yıl 0-19 yaş aralığındaki 400.000'den fazla çocuk ve ergen, Türkiye'de ise her yıl 8.000'den fazla çocuk kanser tanısı almaktadır. Her 3 dakikada bir, dünyanın herhangi bir yerinde bir aile, çocuklarına kanser teşhisi konulduğuna dair yıkıcı bir haberle yüzleşmek durumunda kalıyor.

   LÖSEV olarak Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekiyor ve ülkemizdeki her kesimden aileleri çok derinden etkileyen bu farkındalık kampanyasını desteklemeye davet ediyoruz.

   Bu hayati konuya sosyal medya, web sayfanız ve duyurularınızda yer vererek, tüm dünyadaki lösemili ve kanser hastası çocuklarımıza umut olmanız dileklerimizle…

   Eylül ayı boyunca sosyal medya hesaplarımızda aşağıda belirtilen etiketlerle uluslararası çapta bir farkındalık faaliyeti yürütüyor olacağız. Sizlerin de benzer paylaşımlara yer vermeniz bizleri fazlasıyla mutlu edecek ve lösemili ve kanser hastası çocuklarımıza önemli bir destek olacaktır.

#goldseptember | #supportchildrenwithcancer | #wecareweshare | #altıneylül

@losev1998 @LOSEV_EN

POSTER'i indirmek için tıklayınız

LÖSEV