NÖBETÇİ ECZANELERİN GÜVENLİĞİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ

35.A/1033
17/02/2006


BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Birliğimize gerek meslektaşlarımız gerekse Odalar tarafından yapılan geri bildirimler sonucunda, eczanelerde gerçekleşen çeşitli hırsızlık olayları ve çalınan ilaç listeleri muhtelif yazılarımızla T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve gereğinin yapılması istenmiştir.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan 20/01/2006 tarihli yazımızla, eczacıların bireysel olarak, eczanenin güvenliği için alarm ve /veya sigorta gibi çeşitli önlemler almakta olduğu, çoğu zaman bu önlemlerin yeterli olmadığı belirtilmiş ve konunun ilgili birimler tarafından yeniden değerlendirerek faaliyet gösteren eczanelerdeki güvenlik olgusunun arttırılması ayrıca nöbetçi eczanlerin güvenliğinin sağlanması konusunda da çalışma yapılması istenmiştir.
T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen 06/02/2006 tarihli ekteki yazı ile nöbetçi eczanleri gösteren aylık listelerin düzenli olarak emniyet birimine bildirilmesi durumunda nöbetçi eczanenin bulunduğu mıntıkadaki devriye görevlilerince kontrollerin sağlanabileceği bildirilmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Saygılarımla
Ecz.Erdoğan ÇOLAK