SGK'NIN FATURA KOLİLEME YÖNTEMİ HAK.DUYURUSU!

SGK Eskişehir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'nün Odamıza gönderdiği yazı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası

**************************************************

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Eskişehir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü (Devredilen)

Sayı:Reçete Kontrol Birimi
Konu:Reçete Teslimi

9.BÖLGE ESKİŞEHİR ECZACI ODASI BAŞKANLIĞI

Kurumumuz sigortalı ve hak sahiplerine ait reçetelerin, faturalandırılma işlemleri tamamlandıktan sonra, İl Müdürlüğümüz Fatura Kabul Birimine ne şekilde teslim edileceği, yazımız ekinde bildirilmiş olup, konuya gerekli önemin verilmesi ve tüm üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Ecz.Ayhan Gündüz                  Emin Şahin
Sorumlu Eczacı                       İmza Yetkili Md.Yrd.

Ekler:
1-Dilekçe Örneği
2-Fatura Tesliminde Aranan Belgeler

Serbest Eczanelerce Gönderilen Fatura ve Eklerinde Kurumca Aranan Özellikler

1-Eczanelerce Kuruma gönderilecek reçeteler, A ve B gurubu reçeteler olmak üzere ikiye ayrılacak, eğer iki koliye sığırılamayacak kadar fazla reçeteleri varsa sırasıyla konulmak kaydıyla A1 ve B1 şeklinde sınıflandıracaklardır.

2-Reçetelerin ait oldukları grup harflerinin (A ve B grubu) konuldukları koli üzerinde açık ve net bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.

3-Her döküm için, içerisinde aşağıda belirttiğimiz evrakların bulunduğu bir şeffaf dosya hazırlanacak ve bu dosya, ait olduğu dökümün bulunduğu kolideki zarfına (veya kolisine) konulacaktır.

a) Sistemden alınan taahhüt dilekçesi (2 adet)
b) Sistemden alınan reçete listesi (2 adet)
c) Fatura asıl ve alt nüshası
d) Serbest Eczacıya ait Kurumundan aldığı borcu yoktur yazısı.
e) Sigortalı çalışanı varsa pirim borcu yoktur yazısı.

4-Bu iki gruba ait koliler birbirlerine sıkıca tutturulacaklar ve üzerlerine EK-1 de örneğini verdiğimiz dilekçenin bir nüshası tam ve eksiksiz doldurularak yapıştırılacaktır.

5- Reçetelerin İl Müdürlüğümüze teslimi Eczacı Odası, Kargo Şirketi veya Posta Kanalı ile yapılıyor ise;

.... Ek1 de mevcut dilekçenin bir nüshasının

....Kesilmiş A ve B gruplarına ait fatura fotokopilerinin

....Sistemden alınan talep dilekçelerinin (Gruba ait fatura ekinde)

....Grupların içerdiği reçete listelerinin (Gruba ait fatura ve talep dilekçesi ekinde)  içerisinde bulunduğu şeffaf bir klasör hazırlanacak ve bu klasör;

Teslimi oda yapıyorsa , Eczacı Odası Görevlisine,
Teslimat Kargo Şirketi veya posta kanalı ile yapılıyor ise koli üzerine görülebilir bir yere içindekiler dağılmayacak şekilde yapıştırılacaktır.

Kişisel Teslimlerde ise, yeni şeffaf klasör içerisinde yukarıda belirttiğimiz evraklar eksiksiz olarak bulunmak kaydıyla teslim eden kişi tarafından fatura kabul sorumlusuna bırakılacaktır.

Eksik veya hatalı düzenlenmiş eczane evrakı teslim alınmayacaktır. (Çok Önemli......)
***************************************************************************************************

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
SSK Eskişehir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü (Devredilen)

Müdürlüğünüze teslim edilen aşağıda dökümü bulunan ...../....../....... - ......../........./....... dönemi reçetelerine ait fatura bedellerinin, SUT ve Protokol hükümleri gereğince, tarafıma ödenmesini arz ederim.

DÖKÜM NUMARASI
REÇETE ADEDİ