SSK

Yeni Sayfa 2

Değerli Meslektaşlarımız;

   

         Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı, Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, Eskişehir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’nün, Odamıza göndermiş olduğu yazı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.    

 

                                                               


 

 

9.BÖLGE ESKİŞEHİR ECZACI ODASI

 

Sayı   :Yurt Dışı Sigortalılar.

Konu : Yurt dışı sigortalıların reçete bedellerinin fatura edilmesi.

 

Yurtdışı sigortalıları reçetelerinin faturalandırılmasında hizmet akışını hızlandırmak ve sözleşmeli Eczanelerimizin ödemelerinin daha kısa zamanda yapılması,aktif bir hizmet sunulması amacıyla yapılması gerekli hususlar aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır.

                Bilgi ve gereğini rica ederiz.

 

  1. Daha önce odanız web sayfasında yayınlanan örnek icmal listesinin manuel(okunaklı ve düzgün) yada bilgisayarda tanzim edilmesi gerekmektedir.

  2. Sosyal Güvenlik sözleşmesi bulunan tüm ülkeler(Almanya,Belçika,Hollanda,Fransa,Avusturya,KKTC) Ülke ayrımı yapılmadan,çalışan,emekli,muaf ayrımı yapılmadan tüm reçeteler tek icmalde toplanarak o döneme ait tüm reçete  tutarlarının tek fatura olarak kesilmesi.

  3. Yurt dışından izinli olarak Ülkemize gelenlerin;gelirken ilgili Sigorta kasasından temin ettikleri,Almanya(TA/11),Belçika(BT/8),Hollanda(NTUR/111),Avusturya(ATR/3) veya ÖT/3 vb.gibi Sigorta belgelerinin ikametinde bulunan SSK Sigorta İl Müdürlüklerince işlem yapılarak Türkiye’de kullanacakları belgelere dönüştürülmeden ve ilgili Sigorta Müdürlüklerinin onayını taşımadan ilaçlarının verilmemesi.

  4. Türkiye’de ikamet eden Yurtdışı Sigortalıların SSK Hastanelerinin devrinden sonra eski belgelerinin SSK Genel Müdürlüğü’müzün 8-23 sayılı Genelgesine göre  kabul edilmemesi ve ilaç verilmemesi gerekmektedir.Yeni Bakım Belgeleri ilgili Sigorta Müdürlüklerinden temin edilebilir.

  5. Sağlık İşleri Eskişehir İl Müdürlüğümüze fatura edilen reçeteler ekinde bulunması gereken evraklar.

 a.İkamet ettikleri ilde bulunan SSK Sigorta Müdürlüklerince tanzim edilen Bakım belgelerinin fotokopileri alınacak belgede belirtilen geçerlilik tarihleri incelenerek reçeteye eklenecek.

            b.Raporlu İlaçlarda rapor fotokopileri alınacak.

c.Reçete ve bakım belgelerinden yedek fotokopi eklenmemesi.

d.Teşhis,Doktor imza ve kaşesinin bulunması.

e.Reçetelerin icmal listesine göre sıralı olarak dosya halinde hazırlanması.

f.İcmal listesinde bulunan iskonto bölümüne  tüm indirimlerin toplamının yazılması.