T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece ile Görüşme

T.C. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece ile Görüşme

 

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. Yücel Yenilmez ve Ecz. Hasan Buminhan Yavuz, 15 Haziran 2021 tarihinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece’yi ziyaret etti.

Görüşmede; Sayın Bakan Yardımcısına Veteriner İlaç Takip Sistemi, stok sorunu, miadı geçen ilaçlar, Veteriner İlaçların reçetelendirilmesi ve gıda takviyeleri ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Birliğimizin görüşleri iletildi. Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece, Sağlık Bakanlığı ile de görüşüldüğünü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun gıda takviyeleri ile ilgili bir hazırlık içerisinde olduğu bilgisini aktararak bu hususta Tarım Bakanlığı, TİTCK ve Birliğimiz arasında ortak bir toplantı yapılacağını ifade etti.

Görüşmede ayrıca İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın Ahmet Yavuz Karaca’nın katıldığı bir instagram yayınında sarf ettiği eczacıları ve eczaneleri güvensiz olarak gösteren ifadelerinin eczacı kamuoyunda yarattığı rahatsızlık dile getirildi. Sayın Işıkgece, konudan haberdar olduğunu ve hassasiyetimizi anladığını belirtti.